Back

Ontwerp van team Studioninedots / DELVA gekozen voor transformatie hoofdkantoor De Key – Amsterdam

Om het huidige complex aan de Hoogte Kadijk te Amsterdam te behouden en er twee vestigingen efficiënt samen te voegen, wordt er in de komende jaren een toegankelijk, duurzaam en karaktervol stadskantoor met stadstuin van gemaakt. Impressie van de nieuwe schaduwtuin naar ontwerp van DELVA.

Daartoe wordt een ensemble van drie werkgebouwen aan binnen- en buitenzijde tot een eenheid gesmeed. Ambitie verbinden was het leidend principe bij het ruimtelijk ontwerp. De nieuwe indeling is vooral ontworpen om onderlinge ontmoeting te stimuleren. Uiteenlopende ruimtes, het gebruik van natuurlijke materialen, transparantie, een overvloed aan daglicht én de ruime aanwezigheid van groen vergroten er het welzijn van gebruikers en omwonenden. Centraal in de transformatie staat het verbinden van de ruimtes op de begane grond. Daar worden bijzondere ruimtes voor informeel overleg gesitueerd: het collectieve restaurant aan de Kruithuisstraat, de gemeenschapsruimte aan de Hoogte Kadijk, het separaat te programmeren Werklab in de Houtsmaloods en, bij mooi weer, de stadstuin aan het water. De drie bouwdelen en de stadstuin worden als met een lint bijeengebonden met een doorlopende structuur van betonnen kaders, open of voorzien van glazen puien.

Projectinformatie:
Opdrachtgever: De Key
Locatie: Hoogte Kadijk, Amsterdam, NL
Status: besloten competitie, eerste prijs
Oplevering: 2020
Designteam: Steven Delva, Rogier Hendriks, Linda Tonin en Gert-Jan Lith
Team: Studioninedots, DZAP, Techniplan, DPA, Bouwadviesbureau Strackee, Skaal Bouweconomisch Adviesbureau, Wijngaarde & partners.

SaveSave

SaveSave