DELVA en Office WINHOV tekenen het ontwerp voor het Conservatorium in Beatrixpark – Amsterdam.

De bestaande monumentale gebouwen Kapel en Convict transformeren naar een muziektempel voor oude muziek.  

Het ensemble van gebouwen, nu nog aan de rand van het historische park, grijpt de transformatie aan om zich te vervoegen aan het landschapspark (1938). 

DELVA voegt hiermee een stuk park toe aan de parken van Amsterdam. 

Het landschapsontwerp vindt zijn basis in het bestaande park van landschapsarchitect Ko Mulder. We voegen, naast het typische lijnenspel uit de romantische ontwerpstijl, een aantal cirkels toe. Cirkels die hun basis vinden in de ronde vorm van de Kapel, het toekomstig kloppend hart van het nieuwe conservatorium. In de kapel huisvest zich straks het restaurant met daarop de unieke concertzaal met uitzicht over het park. 

Waaiers van hagen, bloemrijke beplanting en nieuwe parkbomen vormen de overgang tussen kapel en park. Ze bieden tevens de ruimte voor terrassen horend bij het restaurant onder de kapel. 

Wethouder Victor Everhardt (Zuidas): “De komst van het Conservatorium en haar studenten is een aanwinst voor de bewoners op de Zuidas en verbindt de buurt nog meer met de stad. In het Beatrixpark ontstaat een mooie nieuwe plek waar iedereen welkom is.” De inpandige horeca zijn toegankelijk voor studenten, bezoekers en omwonenden en hebben twee terrassen met uitzicht op het park.

 

Opening in 2022

In de komende maanden wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp, zodat – als alles volgens plan verloopt – in de zomer van 2021 gestart kan worden met de bouw. De ingebruikname door het Conservatorium staat gepland voor de zomer van 2022.