Back

Team Powerhouse / DELVA presenteert ‘De Bunkertoren’ – Eindhoven

NL  2018 – Het befaamde de Bunker transformeert naar een unieke woontoren met in het reeds bestaande deel bedrijvigheid en horeca. Dit alles te midden van een nieuw park, ‘het Bunkerpark’.

De Bunkertoren in Bunkerpark  – Eindhoven

Being Development en RED Company ontwikkelen De Bunker, een moderne, high tech woontoren met publieke voorzieningen en een park in het hart van Eindhoven. Binnen de renovatie en uitbreiding wordt de iconische bouwstijl van het originele gebouw behouden. In dit plan vindt een natuurlijke integratie van functies plaats, een plek waar mensen wonen, werken en ontspannen.

Het gebouw is gebaseerd op het idee van een stijgende woontoren die zich opent naar de stad – van een brutalistisch ‘gesloten’ identiteit naar een transparante ‘open’ woontoren. Het ontwerp slaagt erin een dialoog tussen oud en nieuw te creëeren.

Wonen in De Bunker, is leven in comfort met hoogwaardige kwaliteit, omringd door het nieuwe park en op steenworp afstand van Eindhoven Centraal Station.

De nieuwe woontoren bij de Bunker van de TU/e aan de Kennedylaan in Eindhoven wordt 100 meter hoog.

Nostalgisch gevoel
Tot diep in de nacht werd er vroeger gefeest. Veel Eindhovenaren hebben dan ook goede herinneringen aan studentensoos AOR in de Bunker van de TU/e. Wie dat nostalgische gevoel wil cultiveren, kan zijn kans grijpen om op die plek te gaan wonen. In een koopwoning in de oude AOR, met het oude balkon als privé-buitenruimte.


Groene terrassen met zicht op Eindhoven. 

Bunkerpark
De groene scheg ‘de Karpen’ met de rivier de Dommel is één van de drie groene verbindingen tussen binnenstad en omliggende groengebieden. Passend bij het stoere karakter van de Bunker wordt het nieuwe landschap rondom – en op – De Bunker onderdeel van de groene scheg waarin ook de TU-Campus is opgenomen. Een groene toevoeging -die een forse bijdrage levert aan het rainproof maken van Eindhoven- meet zich aan het groen van het parklandschap en aan de schaal van het nieuwe natuur-inclusieve gebouw. Hiermee wordt de Landschapstuin met haar inheemse planten en bomen niet alleen een prettige ruimte maar ook een waardevolle verblijfsplek voor nieuwe en bestaande bewoners.

Meer informatie kunt u vinden op: De Bunker Eindhoven

Projectinformatie:
Opdrachtgever: Being Development en RED Company
Type: Groene publieke ruimte, duurzaam natuurinclusief gebouw, groene dakterrassen, mix aan voorzieningen, ondergronds parkeren , werkruimtes, restaurant/café, appartementen met groen balkons
Locatie: De Bunker, Eindhoven, NL
Status: Afronding VO – Start DO
Team:  Powerhouse Company en DELVA Landscape Architects
Designteam: Steven Delva, Sander van den Bosch, Alessandro Rosa, David Sullivan en Lesley Thoen.

De nieuwe woontoren bij de Bunker van de TU/e aan de Kennedylaan in Eindhoven wordt 100 meter hoog.