Smakkelaarsveld - Utrecht

We voegen met Smakkelaarsveld een groene parel toe aan de stad Utrecht. Een plek van rust te midden van de drukte. De vele continue stromen van mensen in het stationsgebied transformeren binnen het Smakkelaarsveld in een plek van verblijven, tot rust komen, ontmoeten en bewegen. Geen traditioneel stadspark als overloop van het stationsgebied met de gebruikelijke bomen in het gras, maar een plek die ook echt voelt als een intieme tuin. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar het aangenaam vertoeven is. Een nieuwe stadstuin die een bijzondere relatie aangaat met de Utrechter en fungeert als interessant vestigingsmilieu voor een diversiteit aan planten en dieren. De veelheid aan uiteenlopende verblijfsplekjes (aan het water, op de zitrand met dambord, in het grasperkje onder de boom, op de stoel tussen de bloemen) vormen uitgelezen plekken voor bezoekers om zich terug te trekken in deze levendige, groene oase, met ergens op zachte toon via muziekpijpjes de muziek die op dat moment in Tivoli ten gehore wordt gebracht.

Locatie
Utrecht
Status
Prijsvraag
Opdrachtgever
Synchroon
Samen met
Powerhouse Company, SKONK, ABT, 3D Studio Prins, Beauty and THE BIT
Thomas Wolfs MLA
Steven Delva MLA
Roy Straathof MSc
Rogier Hendriks MSc
Gianluca Lattanzi MSc
David Sullivan MLA